Expressiever en gemakkelijker spreken

»|Product omschrijving
 

Voor politici, leraren en toneelspelers maar ook voor verkopers en vertegenwoordigers geldt dat het spreken een heel belangrijke rol speelt in hun activiteiten. Iedereen die er, beroepshalve of anderszins, belang bij heeft stil te staan bij zijn 'manier van spreken' vindt in dit boek een groot aantal handreikingen om zich van zijn spreekgedrag bewust te worden en er zelf invloed op uit te oefenen. Het gaat hierbij niet alleen om het voorkomen van vage klachten als stemvermoeidheid, gauw buiten adem zijn, te snel, te saai of te onduidelijk spreken, maar ook en vooral om het stimuleren van de positieve facetten van het spreekgedrag.
Aan de orde komen naast onderwerpen als adem, stem, articulatie en dergelijke de non-verbale aspecten, zoals houding, gebaren en oogcontact. De luisteraar reageert immers vaak juist op deze signalen. Ook factoren als gevoelens van (on)zekerheid, spreekangst, akoestiek en omgevingslawaai komen aan de orde.
Ten slotte worden specifieke richtlijnen gegeven voor het houden van een presentatie of toespraak.
Deze elfde druk is geactualiseerd, met name het hoofdstuk over het houden van een presentatie, voordracht of toespraak. Deze herziening bevat bovendien nog meer voorbeelden en praktische tips dan de vorige druk.

Auteurs: Tilly Dinger, Margreet Smit, Coen Winkelman

ISBN: 9789046901076

 

»|Leveranciers
 
Coutinho:  www.coutinho.nl
 

»|Prijs
 

 

 
»|Product foto(s)
 


 

<< terug


Door: Anne Heijthuijsen, Petra Mulleners, Patricia Onstein, Thea Swinkels

Voor eventuele typefouten in teksten en prijzen kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.