STAP

»|Product omschrijving
 

STAP Instellen is een raamwerkprogramma waarmee logopedisten snel oefeningen kunnen ontwikkelen die aansluiten bij de individuele therapieprogramma's van afasiepatiënten. Het bevat een grote hoeveelheid materiaal en voorbeeldoefeningen.
De logopedist krijgt in STAP een grote vrijheid in het samenstellen van de oefeningen. De letters, woorden, zinnen, geluiden en helpcues kunnen op een zeer groot aantal manieren gevarieerd worden.

Er zijn verschillende clusters oefeningen. Ieder cluster is gericht op een bepaalde functie, bijvoorbeeld het herkennen van woorden naar aanleiding van een plaatje, of het genereren van woorden die aan bepaalde kenmerken voldoen.
De logopedist bepaalt hoe het programma moet reageren op elke actie van de patiënt, bijvoorbeeld als deze een woord moet intypen. De patiënten kunnen de oefeningen vervolgens onder toezicht of zelfstandig doen.

STAP Oefenen is het deel van de software waar de afasiepatiënt thuis of in de instelling mee aan de slag gaat. De patiënt kan hulp opvragen tijdens het oefenen en krijgt feedback op zijn antwoorden. De resultaten van het oefenen worden automatisch bijgehouden. Omdat vele afasiepatiënten naast taalbeperkingen ook problemen hebben met het bedienen van een muis, zijn hiervoor diverse alternatieven beschikbaar.

 

»|Leveranciers
 

rdgKompagne: www.kompagne.nl

 

»|Prijs
 
prijs op aanvraag
 
»|Product foto(s)
 


 

<< terug


Door: Anne Heijthuijsen, Petra Mulleners, Patricia Onstein, Thea Swinkels

Voor eventuele typefouten in teksten en prijzen kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.