Kompro 2000

»|Product omschrijving
 

Nieuw spectaculair therapeutisch interactief softwareprogramma voor mensen met afasie of andere taalproblemen

Computerprogramma boordevol taaloefeningen, ondersteund door ruim 8000 foto’s en gesproken tekst

Communiceren is voor mensen met afasie een dagelijks terugkerend probleem. In de wetenschap dat juist deze groep zeer goed reageert op taal- en lees-oefeningen op de computer, heeft logopediste Atie Köbben als vrijwilligster ruim drie jaar dag en nacht gewerkt aan het therapeutisch educatieve software programma KOMPRO 2000. Nu kunnen KOMPRO-gebruikers, waaronder mensen met afasie en anderen met taalproblemen, zoals moeilijk lerende kinderen of anderstaligen, aan de slag met het zoeken van synoniemen, het oplossen van anagrammen, zinsbouwoefeningen en vele andere mogelijkheden.

Tekst, beeld en spraak

Het programma wordt uitgegeven door de Afasie Vereniging Nederland en bevat ruim 15.000 taaloefeningen, taalspelletjes, zoekzinnen, anagrammen, synoniemen, na te typen woorden etc. Het geheel wordt ondersteund door maar liefst ruim 8000 foto’s en daar bijbehorend stemgeluid. Het is bedoeld voor dagelijks gebruik in de thuissituatie.

Leden van de vereniging kunnen via hun regionale afdeling tijdelijk een computer met daarop het nieuwe programma te leen krijgen.

Ook voor professioneel gebruik

KOMPRO 2000 wordt geleverd met een uitgebreide handleiding, waardoor de gebruikers direct zelf aan de slag kunnen. Daarnaast wordt een professionele handleiding voor logopedisten en onderwijzend personeel uitgegeven.

De ontwikkeling van KOMPRO 2000 werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van:

Het Nationaal Revalidatie Fonds, het Fonds Johanna Stichting, de Nederlandse Hartstichting, de RABO-bank Foundation, het VSB Fonds, de J.H.W. Pasmanstichting, de Stichting Patiëntenfonds en de Hersenstichting Nederland.

 

 

»|Leveranciers
 
Afasie Vereniging Nederland: www.afasie.nl
 

»|Prijs
 

 

 
»|Product foto(s)
 


 

<< terug


Door: Anne Heijthuijsen, Petra Mulleners, Patricia Onstein, Thea Swinkels

Voor eventuele typefouten in teksten en prijzen kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.