Afiant

»|Product omschrijving
 

In het jaar 2000 bracht de AVN een nieuw gezelschapsspel voor mensen met afasie op de markt: Afiant. Bij mensen met afasie en hun therapeuten heeft het spel gretig aftrek gevonden, waardoor de eerste druk al enige tijd was uitverkocht en het spel helaas niet meer leverbaar was. Nu presenteren wij u met trots de tweede herziene druk van dit unieke spel.

Afiant is een spel dat zowel binnen het gezin als in afasiegroepen kan worden gespeeld. Het is een uitdagend, communicatief en vooral gezellig spel, dat op verschillende moeilijkheidsniveaus kan worden gespeeld en is aangepast aan de diverse mogelijkheden en beperkingen van mensen met afasie.

Afiant moet met meerdere personen worden gespeeld en heeft een hoog communicatief gehalte. Het spel heeft opdrachten op drie niveaus die tijdens het spelen bepaald kunnen worden. Elk niveau heeft zo zijn categorieën als 'gebaren en aanwijzen', 'woordvinding', 'zinsniveau' en 'tekstniveau'. De opdrachten in het spel zijn allen gericht op informatieoverdracht, verbaal of non-verbaal. Het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Gezellig thuis, op afasiesociëteiten of tijdens de groepstherapie.

Het spel is in eerste instantie bedoeld voor afatici met zeer ernstige tot lichte stoornissen. De opdrachten zijn ingedeeld in drie moeilijkheidsgradaties: voor zware (niveau I), matige (niveau II) en lichte (niveau III) taalproblemen.
In tweede instantie is het spel ook goed te gebruiken bij activiteiten met ouderen met lichte cognitieve stoornissen, zoals een lichte vorm van de dementie van Alzheimer. Ook mensen die wegens ernstige onverstaanbaarheid aangewezen zijn op andere vormen van communicatie, zoals het geval is bij progressieve hersenziektes, kunnen het spel spelen. Het hebben van een ernstig gehoorverlies of een ernstige visusstoornis kan een contra-indicatie zijn om aan het spel mee te kunnen doen.

 

»|Leveranciers
 

Afasie Vereniging Nederland: www.afasie.nl 

 

»|Prijs
 

Op aanvraag bij de leverancier

 
»|Product foto(s)
 


 

<< terug


Door: Anne Heijthuijsen, Petra Mulleners, Patricia Onstein, Thea Swinkels

Voor eventuele typefouten in teksten en prijzen kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.